Jäsenopastukset

Mukanetin vertaisohjaajat järjestävät kauden aikana useita maksuttomia 2-tuntisia jäsenopastuksia. Niissä pieni ryhmä jäseniä (5 -10 jäsentä riippuen opastuksesta) harjoittelee yhdessä vertaisohjaajien avulla määrättyä tietoteknistä aihetta. Opastukset tapahtuvat klo 14.15-16.00 MukaSurffissa joko Mukanetin tai jäsenen omilla laitteilla.

Syksyn opastuksiin voi ilmoittautua 1.9.2017 alkaen MukaSurffiin puh (03) 222 5798.  Muistathan perua ilmoittautumisesi, jos et pääsekään tulemaan (joku toinen jäsen jonosta pääsee silloin mukaan!).

1. Älypelit – Aivojumppaa tietokoneella ma 25.9.2017 klo 14.15-16.00

Mukanetin jäsenopastus tarjoaa jälleen innostavaa aivotreeniä ja vinkkejä siitä, minkälaisia virikkeitä tietokoneella on tarjolla aivojen treeniin joko yksin, kimpassa tai vaikkapa lastenlasten kanssa. Voit ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi tai tablettisi tai käyttää Mukanetin laitteita.

      

2. Yle Areena tietokoneessa ja mobiililaitteessa ti 31.10.2017 klo 14.15-16.00

Oletko huomannut Yle Areenan mainoksia TV:ssä? Kännykkää, tablettia ja tietokonetta voi käyttää radiona ja TV:nä Yle Areenan avulla. Voit katsoa ohjelmia joko suorana tai vanhoja lähetyksiä.
Asennetaan kännykkääsi tai tablettiisi Yle Areenan sovellus tai haetaan kannettavaan tietokoneeseesi ao webbi-sivu ja harjoitellaan käyttöä yhdessä. Voit myös harjoitella Mukanetin laitteilla.

3. Gif-animaation teko ti 21.11.2017 klo 14.15-16.00

Haluatko oppia tekemään pieniä animaatioita, joita voi liittää esim. sähköpostiin tai Facebookiin. (Napauta alla olevia kuvia: esimerkkejä animaatioista). Ilmaisella Photoscape-ohjelmalla niiden teko on helppoa.
Tehdään opastuksessa yhteisellä materiaalilla lyhyitä animaatioita.
Ota mukaan kannettava tietokoneesi (tai lainaa Mukanetin konetta). Jos sinulla ei ole vielä Photoscape-ohjelmaa, asenna se etukäteen (Mukanetin päivystyksissä saat apua tarvittaessa). Ohjelman käyttöön kannattaa tutustua etukäteen, jos se ei ole jo tuttu, esim Mukanetin sivulla on opastusta: ILOA JA HYÖTYÄ OMISTA KUVISTASI.

   

4. Internet, hakukoneet, sähköposti. Mitä ne ovatkaan?
ma 11.12.2017 klo 14.15-16.00

Mukanetin jäsenopastuksessa kerrotaan erilaisista Internet-selaimista ja hakukoneista esimerkkien valossa. Lisäksi varoitetaan joistakin yleisimmistä vaaroista, joita niiden käyttöön liittyy. Jos sähköposti tuntuu vieraalta, senkin käyttöperiaatteita valotamme. Voit ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi tai tablettisi tai käyttää Mukanetin laitteita.

  

—————————————————————————————————-

Jäsenet: ehdottakaa aiheita ensi talveen! Usein sama aihe kiinnostaa muitakin ja joku tuutori innostuu vetämään opastuksen! Jäsenopastuksia on ollut jo aiemmin mm kuvien ja kansioiden järjestämisestä, WhatsAppin käytöstä, varmuuskopioinnista, älypeleistä, valokuvakirjan teosta, Internetin käytöstä matkojen suunnittelussa ja tilaamisessa, Facebookista, tietokoneen kaapeleista ja liittymistä, eri tasoisia kuvankäsittelystä, Skypen käytöstä, videon muokkauksesta, …

—————————————————————————

Jäsenillat

Syksyn jäsenilta järjestetään 8.11.2017 klo 16 – 18 Monitoimitalo 13:ssa, Vivi Lönn –salissa. Ohjelmassa luennon ”Viisi askelta parempaan tietoturvaan” pitää Niko Åkerlund (rikosylikonstaapeli ja ICT-tutkinnan ryhmänjohtaja, Sisä-Suomen poliisilaitos).