Pienryhmäopastus

Mukanetin vertaisohjaajat järjestävät kauden aikana maksuttomia 2-tuntisia jäsenopastuksia (tietoiskuja). Niissä pieni ryhmä jäseniä (5 -10 jäsentä riippuen opastuksesta) harjoittelee yhdessä vertaisohjaajien avulla määrättyä tietoteknistä aihetta. Opastukset tapahtuvat klo 14.15-16.00 MukaSurffissa joko Mukanetin tai jäsenen omilla laitteilla.

Opastuksiin voi ilmoittautua MukaSurffiin puh (03) 222 5798. Muistathan perua ilmoittautumisesi, jos et pääsekään tulemaan (joku toinen jäsen jonosta pääsee silloin mukaan!).

Kevään 2020 pienryhmäopastus:

Digitaalinen jäämistö

ke 19.2.2020 MukaSurffissa klo 14.15-16.00

Mitä tapahtuu sähköposteilleni, Facebook-tililleni, pilvessä oleville kuvilleni, kun minua ei enää ole? Tai tietokoneessani oleville kuville ja dokumenteille? Tai kännykälleni? Miten voin lopettaa menehtyneen lähiomaiseni Some-tilit hänen kuolemansa jälkeen?

Mitä voin tehdä nyt, jotta omaisillani olisi helpompaa hoitaa asioita kuolemani jälkeen? Pohditaan yhdessä erilaisia tilanteita ja vaihtoehtoja ja käydään läpi joitain mahdollisuuksia.

——————————————————————–

Toiveita voi kertoa opastuspisteissä tai lähettää Kirstille: kirstiroysko(a)gmail.com. Jäsenet: ehdottakaa aiheita! Usein sama aihe kiinnostaa muitakin ja joku tuutori innostuu vetämään opastuksen! Jäsenopastuksia on ollut jo aiemmin mm Pilvipalvelun käytöstä yhteisessä tarinan kirjoittamisessa, Windows 10- ja Android-laitteen asetuksista, kuvien ja kansioiden järjestämisestä, WhatsAppin käytöstä, varmuuskopioinnista, älypeleistä, valokuvakirjan teosta, GIF-animaatioista, Internetin käytöstä matkojen suunnittelussa ja tilaamisessa, Facebookista, tietokoneen kaapeleista ja liittymistä, eri tasoisia kuvankäsittelystä, Skypen käytöstä, videon muokkauksesta, Yle Areenasta, … (Näistä aiheista voidaan pitää uudelleenkin!)