Vertaisohjaajaksi

Tuutorit eli vertaisohjaajat tekevät vapaaehtoistyötä

Oletko innostunut käyttämään tietokonetta omaksi iloksi ja hyödyksi ja haluat kehittää taitojasi? Haluatko myös jakaa taitojasi muille? Haluatko auttaa muita seniori-ikäisiä löytämään iloa ja hyötyä kännyköistä, tableteista tai ”läppäreistä”? Haluatko itse pysyä tietotekniikan kehityksessä mukana?

Tarjoamme tuutoritoiminnasta kiinnostuneille maksuttoman koulutuksen (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) tukee tuutorityön kehittämistä) ja mielenkiintoisia tehtäviä vapaaehtoisena vertaisohjaajana tietotekniikan parissa.

Vertaisohjaajat opastavat ikäihmisiä sekä tietokoneen, tabletin että kännykän käytössä: kurssituutorina Mukanetin ATK-kursseilla, päivystäjänä MukaSurffissa (yhdistyksen omassa opastuspisteessä), muissa opastuspisteissä eri puolilla kaupunkia, ohjelmatuutorina antaen henkilökohtaista opastusta jonkun tietokoneohjelman käytössä, opastamalla pienryhmiä arjen tietotekniikkatilanteiden hoidossa tai kotituutorina jäsenen kotona.

Tuutorit myös vastaavat  yhdistyksen toiminnasta (esim. näistä kotisivuista) toiminnanjohtajamme ohjauksessa.

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki yli 50-vuotiaat henkilöt. Vertaisohjaaja ei ole ammattilainen vaan vapaaehtoinen, joka auttaa taitojensa mukaan! (Ks vertaisohjaajakokemuksia). Jos olet kiinnostunut tuutoritoiminnasta, ota yhteyttä toiminnanjohtajaamme: sähköposti tikapuut(a)mukanetti.net

Tervetuloa mukaan kehittävään ja iloiseen toimintaan!