Opastussivut

Yleistä

Näillä sivuilla vastaamme useasti esitettyihin kysymymyksiin ja keskitymme ollennaisiin toimintoihin sekä ohjaamaan sivustoille, mistä löytyy paljon hyödyllisiä vinkkeja ja ohjeita.

Opastukset on järjestetty aiheittain kuten esimerkiksi Opi tuntemaan laitteesi avaa sinulle tietoa koneesi asetuksista ja päivityksistä ja Sanastoa ja termejä vastaa kysymyksiin: Mikä Tili? Mikä on selain? Mitä tarkoittaa www? Mikä Google? Mikä WIFI? Mikä on muistikku? Mitä tarkoittaa pilveen tallentaminen? Mitä on varmuuskopiointi?

Näppäinkomennoilla moni asia hoituu hiirtä nopeammin esimerkiksi ’kopioi & liitä’. Ylen Digitreenien tekemän taulukon näppäinkomennoista sekä PC:lle että Mac:ille voit tallentaa ja tulostaa itsellesi.

Englanninkielisiä sanoja käytetään usein vain koska hyvää suomenkielistä vastinetta ei ole. Voit halutessasi tallentaa ja tulostaa listan useasti käytetyistä englanninkielisistä sanoista suomeksi.

Huom! PDF tiedostojen avaamiseen tarvitaan ohjelma, mikä pystyy lukemaan kyseisen tiedoston. Jos tiedosto ei aukea laitteellasi tarvitset Adobe PDF Reader’in, ja sen voi ladata ilmaiseksi sivulta Adobe Acrobat Reader DCin lataus | Maksuton PDF-katseluohjelma Windowsia, Mac OS:ää ja Androidia varten.

Uusi ja ajankohtainen: lue asiaa Koronavilkku-sovelluksesta!