Kuvien siirto

Kuvat kannattaa siirtää kamerasta, puhelimesta ja tabletista PC- tai MAC- laitteelle ja varmuuskopioida muistitikulle, ulkoiselle kiintolevylle tai pilveen. Mobiililaitteisiin ei voi liittää muistitikkua, joten pilvitallennus on oikea vaihtoehto.

Kuvien siirto kamerasta

  1. Ota SD-kortti kamerasta ja laita se tietokoneen kortinlukija porttiin. SD kortti toimii nyt samoin kuin muistikortti ja kuvien siirto/kopiointi toimii resurssienhallinnalla
  2. Kameran voi liittää suoraan tietokoneeseen kameran mukana tulleella piuhalla USB-porttiin. Resurssien hallinnassa kamera tulee näkyviin, ja toimii nyt kuin muistikortti.

Kuvien siirto Android laitteesta

Liitä puhelin/tabletti piuhalla USB porttiin, ja resurssien hallinnalla voit nyt avata laitteen sisäisen tallennustilan ja siellä olevat kansiot. Laitteeseen tulee näkyviin kysymys, että luotatko ja sallitko jakamisen tietokoneen kanssa, ja se pitää hyväksyä.

Kuvien siirto iPhonesta/iPadista PC -tietokoneelle

  1. Liitä iPhone/iPad laitteen mukana tulleella lighting kaapelilla tietokoneen USB-porttiin
  2. Avaa resurssien hallinta, laite tulee nyt näkyviin ( iPhonen/iPadin käyttö pitää sallia)
  3. Avaa iPhonen/iPadin (tupla klikkaus nimestä) sisäinen tallennustila (Internal storage), kuvat ovat DCIM nimisessä kansiossa

Kuvien siirto iPhonesta/iPadista MAC-koneelle

  1. Liitä laite MAC’n usb-portttin
  2. Avaa Kuvansiirtäjä – sovellus
  3. Muista hyväksyä laitteesi käyttö
  4. Avaa iPhone/iPadin kansiot kunnes näet valokuvasi
  5. Valitse kuvat ja kansio mihin ne haluat, ja paina TUO tai TUO Kaikki

Nyt kun olet saanut kuvasi tietokoneelle haluat varmaankin korjailla niitä enemmän tai vähemmän, vaikka suoristaa, rajata, tummentaa tai vaalentaa. Ilmaisia ohjelmia, jotka ovat hyviä peruskorjauksiin on saatavilla monia. Katso lisää Valokuvien muokkaus- sivulta!