Opi tuntemaan laitteesi

Asetukset

Laitteesi, oli se sitten puhelin, tabletti tai tietokone, toiminnan sydän on ASETUKSET. Ratas-kuvake löytyy kaikissa laitteissa, ja sitä napauttamalla sinulle avautuu asetusten maailma. Tutustu rohkeasti asetuksiin ja miten voit säätää ja vaikuttaa moniin toimintoihin. Windows koneissa asetukset nappi löytyy kun napautat lippukuvaketta tehtävä palkista tai näppäimistöltä.

Mobiililaitteeen asetuksissa määritetään muun muassa lentotila, WIFI, bluetooth, mobiilidata, oma hotspot (netin jakaminen), äänet, yleiset, näyttö ja kirkkaus, taustakuva, tilit, ja monta muuta tärkeää asiaa, joten tutustuminen kannattaa. Jos jokin asia ei mene niin kuin haluat todennäköisesti ratkaisun avain löytyy asetuksista.

Tietokoneen asetuksista löytyy laitteiden (kuten tulostimen) asennus, ohjelmien poisto, tietosuoja ja aputomintoja (lukija, suurennuslasi, kontrasti)

Windows asetukset näkymä
Windows asetukset näkymä

Päivitykset

Käyttöjärjestelmän päivitys pitää aina tehdä. Päivitykset ovat tärkeitä laitteen turvallisuuden ja toimimuuden kannalta.

Puhelimissa ja tableteissa rataskuvakkeen päälle ilmestyy punainen täplä/täpliä kun jotain tärkeää on tekeillä. Ratasta napauttamalla voi nähdä ja seurata mihin punainen merkki osoittaa. Appien päivitys pitää myös tehdä, mutta jos päivitettävä ohjelma ei ole käytössä niin se kannattaa poistaa. Windows koneet yleensä päivittyvät automaattisesti ja vaativat uudellen käynnistyksen. Älä katkaise virtaa kun päivitys on käynnissä. Jotkut päivitykset saattavat kestää useita minuutteja, joten odota rauhassa.