Valokuvien muokkaus

Windows 10:iin kuuluva kuvankäsittelyohjelma on Valokuvat. Kun kuvan aukaisee tietokoneella oletuksena se aukeaa Valokuvat ohjelmassa. Kuvan yläreunassa näkyy nyt työkalut kuvan muokkaamiseen. Sen voi nyt suoristaa, rajata ja tehdä sekä väri- että valoisuussäädöksiä plus muita.

Mac koneiden kuvankäsittely Kuvat sovelluksessa. Applen Kuvat on kuvien järjestely ja muokkaus ohjelma. iPhonen, iPadin ja Mac koneisiin ladatut kuvat voi automaattisesti siirtää iCloud pilveen, joten kaikkia kuvia voi siten katsella kaikilla laitteilla.

Windows valokuvat sovelluksen näkymä
Windows valokuvat ohjelman näkymä, klikkaamalla suurempi kuva
Kuvan muokkaus näkymä Mac Kuvat ohjelma
Kuvan muokkausnäkymä Mac’issä, klikkaamalla suurempi kuva

Kuvien katselu ja muokkaus puhelimella/tabletilla.
Android laitteella olevat kuvat ovat Galleriassa tai Google kuvissa, jos asennettu.
iOS laitteiden kuvat aukaistaan kuvat nappia painamalla tai Google kuvat napista, jos asennettu.
Kun avattua painaa hetken niin muokkausvalikko tulee näkyviin.

Android puhelimella avattu kuva muokkaus työkalut
Android puhelimella avattu kuva
Android galleria logo
iPhonella avattu kuva Google kuvissa, jos asennettu. muokkaus työkalut
iPhonella avattu kuva
iOS kuvat logo

Google kuvat

google kuvat logo
Google kuvat logo

Googlen kuvat ohjelmaa voi käyttää kaikissa laitteissa, vaatimuksena on Google-tili (gmail osoite). Google kuvat on pilvipalvelu, jossa ilmaista tilaa on 15GT, ja lisää voi ostaa tarpeen mukaan. Google kuvat tallentaa kuvat automaattisesti, jos sille on annettu lupa. Google Kuvilla voi paitsi säilyttää myös käsitellä valokuvia, ja käsittely tapahtuu suoraan verkossa, joten tietokoneelle ei ole asennettavaa ohjelmaa. Kuvien käsittely on mahdollista missä ja milloin vain. Google-tilin omistaja voi ladata valokuvansa Google Kuviin sekä hallita ja käsitellä niitä sekä Windows- että Mac-tietokoneella suoraan verkkoselaimen kautta. Valitse kuva napsauttamalla sitä ja sitten paina Muokkaa-kuvaketta (vie hiiri yläreunassa kuvakkeiden yli ja näet toiminnon). Toiminnot ovat yksinkertaisia. Google Kuvat toimii myös mobiililaitteilla, joista kuvia voi jakaa. Videotiedostojen käsittely ei ole mahdollista. Google Kuvat toimii myös suomeksi.

Google kuvat muokkaus näkymä
Google kuvat muokkaus näkymä. Katso suurenpana napauttamalla kuvaa

Ilmaisia kuvankäsittely ohjelmia

Paint.net (https://www.getpaint.net/ )on tarkoitettu vaativammille käyttäjille ja toimii suomenkielellä. Tämän ilmaisohjelman käyttöliittymä muistuttaa Photoshopia ja Elementsiä, ja mukana onkin monia edistyneempiä toimintoja. Paint.net ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin esimerkiksi Windowsin Valokuvat, mutta toiminnot ovat monipuolisemmat, joten tämä ohjelma myös kehittää kuvankäsittelijän taitoja. 

Gimp (https://www.gimp.org) on ilmainen ja monipuolinen. Sen opettelu vaatii aikaa, mutta on varmaan sen arvoista. Gimp toimii Windows-, MAC-, ja Linux laitteissa. Suomi löytyy kielivaihtoehdoista.

Photoscape (https://photoscape.fi.downloadastro.com/) on monille jo tuttu. Photscape on suomenkielinen, monipuolinen ja suhteellisen helppo kuvankäsittelyyn.

Photoscape X  tarkoitettu windows 10 ja Mac koneille, ja se löytyy osoitteesta http://x.photoscape.org/

Maksulliset ohjelmat: Vaikka ilmaisohjelmilla (ja niitä on enemmän kuin edellä on mainittu) voi saada aikaan paljon ja monille riittää peruskorjaukset, mutta jos todella haluat tehdä paljon kuvillasi, sinun kannattaa sijoittaa vaikka ADOBEn ohjelmiin: Photoshop, Elements ja Lightroom.