Vertaisohjaajan ajatuksia

9.1.2024

Mukanetin vertaisohjaajat ovat eläkeläisiä, jotka auttavat opastukseen tulevia ikäihmisiä digipulmissa. Vertaisohjaajat eri puolilla Pirkanmaata tarjoavat apuaan maksuttomissa opastuspisteissä. Tästä artikkelista voit lukea erään vertaisohjaajaksi ryhtyneen ajatuksia.

Motivaatiota digitaitojen opetteluun

Urheiluvalmentajatkin neuvovat, että harjoitella pitää ja voi silloinkin, kun ei ole motivaatiota. Minä olen harjoitellut digitaitoja Mukanetin vapaaehtoisena. Minulla on halua oppia, mutta motivaatio on välillä hukassa. Eräänä päivänä tein jotain merkittävää. Ostin kierrekansion ihan vain tätä asiaa varten. Päätin alkaa kirjaamaan sinne digitaitoihin liittyviä ajatuksia.

Käytän kierrekansiota esimerkiksi silloin kun opiskelen uutta Mukanetin nettisivuilta. Tutustun ohjeisiin ja kirjoitan samalla kierrekansioon tärkeiksi kokemiani pointteja. Tämä aktivoi ajattelemaan ja saan talteen tietoa esimerkiksi videoista mitä olen katsonut. Tällainen toiminta auttaa ainakin minua nostattamaan intohimoani digitaitojen kehittämiseen.

Toivon että tämä kirjoitus antaa energiaa muillekin esimerkiksi vertaisohjaajan tehtävässä. Vertaisohjaajana toimiminen on ajoittain vaativaa, mutta ehdottomasti yrittämisen arvoista. Ehkä motivaatiota tärkeämpi onkin tavoite? Haluan olla entistä parempi mukanettiläinen oppimalla uutta ja jakamalla oppimaani myös muille.

-Mukanetin vertaisohjaaja -

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi tuet vertaisohjaajien opastustoimintaa. Liity jäseneksi sähköisellä lomakkeella tai asioimalla MukaSurffissa (Yliopistonkatu 58 B, Tampere).