Tietoa ja taitoa

Yleistä

Näillä sivuilla vastaamme useasti vertaisohjaajille esitettyihin kysymyksiin ja ohjaamme sivustoille, joista löytyy paljon hyödyllisiä vinkkeja ja ohjeita.

Seuraa myös Mukanetin YouTube-kanavaa! Mukanetti on julkaissut YouTubessa useita lyhyitä opastusvideoita, joita on helppo seurata. Videoiden avulla voit opetella älypuhelimen ja tietokoneen käyttöä. Videot käsittelevät erilaisia järjestelmiä ja sovelluksia. 

Tiesitkö?

Näppäinkomennoilla moni asia hoituu hiirtä nopeammin: esimerkiksi ’kopioi & liitä’. Ylen Digitreenien tekemän taulukon näppäinkomennoista sekä PC:lle että Mac:ille voit tallentaa ja tulostaa itsellesi.

Englanninkielisiä sanoja käytetään usein vain, koska hyvää suomenkielistä vastinetta ei ole. Voit halutessasi tallentaa ja tulostaa listan tämän sivun aineistoista.

PDF tiedostojen avaamiseen tarvitaan ohjelma, joka pystyy lukemaan kyseisen tiedoston. Jos tiedosto ei aukea laitteellasi, tarvitset Adobe PDF Reader-ohjelman ja sen voi ladata ilmaiseksi Adoben nettisivuilta.

WhatsApp tietokoneella! Lähetätkö/saatko paljon kuvia WhatsApp:lla? Saamiesi kuvien tallennus, kuvien lähettäminen ja viestin kirjoittaminen on helpompaa tietokoneella, kun käytössäsi on isompi näyttö ja näppäimistö. Ohjeet, miten käytän WhatsAppia tietokoneella (Mac tai Windows) Mukanetille on laatinut kouluttajamme, Eija Myllymäki

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.