Kuvien siirto

Kuvat kannattaa siirtää kamerasta, puhelimesta ja tabletista PC- tai MAC-laitteelle ja varmuuskopioida sitten muistitikulle, ulkoiselle kiintolevylle tai pilveen. Tai tallentaa suoraan pilveen.

Kuvien siirto kamerasta

  1. Ota SD-kortti kamerasta ja laita se tietokoneen kortinlukijaporttiin. SD-kortti toimii nyt samoin kuin muistikortti ja kuvien siirto/kopiointi toimii resurssienhallinnalla
  2. Kameran voi liittää suoraan tietokoneeseen kameran mukana tulleella johdolla USB-porttiin. Kamera tulee näkyviin resurssienhallinnassa ja se toimii nyt kuin muistikortti.

Kuvien siirto Android-laitteesta

Liitä puhelin/tabletti johdolla tietokoneen USB-porttiin ja resurssienhallinnalla voit nyt avata laitteen sisäisen tallennustilan ja siellä olevat kansiot (kuvat ovat DCIM/Camera-kansiossa). Laitteeseen tulee näkyviin kysymys, luotatko ja sallitko jakamisen tietokoneen kanssa. Se pitää hyväksyä. 

Jos olet tallentanut kuvat pilvipalveluun, voit avata pilvipalvelun tietokoneella ja tallentaa kuvia sieltä tietokoneelle.

Kuvien siirto iPhonesta/iPadista PC-tietokoneelle

  1. Liitä iPhone/iPad laitteen mukana tulleella lighting-kaapelilla tietokoneen USB-porttiin
  2. Avaa resurssienhallinta, laite tulee nyt näkyviin ( iPhonen/iPadin käyttö pitää sallia)
  3. Avaa iPhonen/iPadin (tuplaklikkaus nimestä) sisäinen tallennustila (Internal storage), kuvat ovat DCIM nimisessä kansiossa

Jos olet tallentanut kuvat iCloudiin, voit avata sen myös tietokoneella ja tallentaa kuvia sieltä tietokoneelle.

Kuvien siirto iPhonesta/iPadista MAC-koneelle

  1. Liitä laite MAC’n USB-porttiin
  2. Avaa Kuvansiirtäjä – sovellus
  3. Muista hyväksyä laitteesi käyttö
  4. Avaa iPhonen/iPadin kansiot, kunnes näet valokuvasi
  5. Valitse kuvat ja kansio, mihin ne haluat, ja paina TUO tai TUO Kaikki

Nyt kun olet saanut kuvasi tietokoneelle, haluat varmaankin korjailla niitä enemmän tai vähemmän, vaikka suoristaa, rajata, tummentaa tai vaalentaa. Ilmaisia ohjelmia, jotka ovat hyviä peruskorjauksiin on saatavilla monia. Katso lisää Valokuvien muokkaus- sivulta!