MukaDigi-juttuokiossa juteltiin Pirhasta

17.6.2024

Mukanetin jäsenille järjestetään säännöllisesti MukaDigi-juttuokioita, missä käsitellään erilaisia digiaiheita. Yhdessä on mukava ihmetellä ja vaihtaa ajatuksia. Osallistuminen on helppoa vaikka kotoa käsin, koska käytämme Zoom-etäyhteyttä.

Viimeisin juttutuokio pidettiin 13.6. ja keskustelun aiheena oli Pirkanmaan hyvinvointialueen digipalvelut. Saimmekin aikaan kiinnostavan keskustelun kun vieraanamme oli Pirhan digipalveluiden asiantuntija. Aihe oli niin kutkuttava että osallistujia oli ennätykselliset 50 henkilöä!

Keskustelimme mm.

  • Chat-asioinnista eli siitä miten chat voi olla apuna ohjaamassa oikeaan paikkaan Pirhan verkkopalveluissa, tai miten terveydenhuollon ammattilaiseen saa yhteyden aloittamalla keskustelun Chat-ruudun kautta. Chatissa vastauksen voi saada ihmiseltä tai Pirbotilta.
  • Kirjautumisesta OmaPirhaan, mikä ohjaa erilaisiin Pirkanmaan terveyspalveluihin. Kirjautumisen jälkeen verkkopalvelu näyttää terveyspalveluita oman kotipaikkakunnan perusteella. OmaPirha kattaa erilaisia terveyspalveluita, mm. Digiklinikan ja OmaTaysin erikoissairaanhoidon palvelut.
  • Digiklinikasta, mikä on tänä keväänä avattu yhteydenottoväylä. Digiklinikka on auki myös iltaisin ja viikonloppuisin, vaikka oma terveysasema olisi kiinni.

Mukanetin jäsenet saivat esittää monia kysymyksiä ja moneen asiaan löytyi myös selkeä vastaus. Käyttökokemusten ja havaintojen perusteella tehtiin myös kehitysehdotuksia nimenomaan ikäihmisen näkökulmasta. 

Digiklinikkaa käyttäneet olivat jo mm. huomanneet että tieto sähköisestä asioinnista menee nopeasti asiantuntijalle, silloinkin kun tarkoitus on ollut vain kokeilla ja tutkia miten Digiklinikka toimii. Keskustelussa nousikin esille toive, että sähköistä asiointia voisi harjoitella ilman oikeaa asiaa.

Eri paikkakuntien verkkopalveluiden ja tietojärjestelmien yhdistäminen onkin haastava projekti ja Pirhan verkkopalveluita kehitetään jatkuvasti. Chatissa apuna oleva Pirbotti ei ole ihminen, mutta sillekin pitää antaa aikaa opetella uutta. Käyttämällä verkkopalveluita voimme auttaa uudenlaisia yhteydenottokanavia kehittymään paremmiksi.

Asiantuntijavieraamme totesikin keskustelun päätteeksi näin: "tosi monta tärkeää huomiota, minkä avulla saadaan tehtyä palveluista asiakaslähtöisempiä. Iso kiitos!”

 

Seuraava MukaDigi-juttuokio järjestetään to 5.9. klo 14.15-15.30. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita mukaan keskustelemaan tai vain kuuntelemaan mitä ajatuksia muilla on.